Tajskie czerwone curry z fasolki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie czerwone curry z fasolki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

400 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę bez ogonków pokrój w 5 cm kawałki, ugotuj we wrzącej osolonej wodzie. Osącz.

Krok 2

Czosnek, chilli, trawę cytrynową drobno posiekaj i wymieszaj z mlekiem oraz sosem rybnym. Wszystko zmiksuj.

Krok 3

Cebulkę pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj pastę z mleka, zagotuj.

Krok 4

Zmniejsz ogień i gotuj około 4 minuty, żeby połowa płynu odparowała.

Krok 5

Dodaj fasolkę i gotuj 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej