
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 szklanki
400 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę bez ogonków pokrój w 5 cm kawałki, ugotuj we wrzącej osolonej wodzie. Osącz.
Krok 2
Czosnek, chilli, trawę cytrynową drobno posiekaj i wymieszaj z mlekiem oraz sosem rybnym. Wszystko zmiksuj.
Krok 3
Cebulkę pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj pastę z mleka, zagotuj.
Krok 4
Zmniejsz ogień i gotuj około 4 minuty, żeby połowa płynu odparowała.
Krok 5
Dodaj fasolkę i gotuj 2 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej