Tajskie czerwone curry z fasolki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie czerwone curry z fasolki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

400 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę bez ogonków pokrój w 5 cm kawałki, ugotuj we wrzącej osolonej wodzie. Osącz.

Krok 2

Czosnek, chilli, trawę cytrynową drobno posiekaj i wymieszaj z mlekiem oraz sosem rybnym. Wszystko zmiksuj.

Krok 3

Cebulkę pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj pastę z mleka, zagotuj.

Krok 4

Zmniejsz ogień i gotuj około 4 minuty, żeby połowa płynu odparowała.

Krok 5

Dodaj fasolkę i gotuj 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej