Tajskie czerwone curry z fasolki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie czerwone curry z fasolki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

400 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę bez ogonków pokrój w 5 cm kawałki, ugotuj we wrzącej osolonej wodzie. Osącz.

Krok 2

Czosnek, chilli, trawę cytrynową drobno posiekaj i wymieszaj z mlekiem oraz sosem rybnym. Wszystko zmiksuj.

Krok 3

Cebulkę pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj pastę z mleka, zagotuj.

Krok 4

Zmniejsz ogień i gotuj około 4 minuty, żeby połowa płynu odparowała.

Krok 5

Dodaj fasolkę i gotuj 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej