Tajskie czerwone curry z fasolki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tajskie czerwone curry z fasolki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

400 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę bez ogonków pokrój w 5 cm kawałki, ugotuj we wrzącej osolonej wodzie. Osącz.

Krok 2

Czosnek, chilli, trawę cytrynową drobno posiekaj i wymieszaj z mlekiem oraz sosem rybnym. Wszystko zmiksuj.

Krok 3

Cebulkę pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj pastę z mleka, zagotuj.

Krok 4

Zmniejsz ogień i gotuj około 4 minuty, żeby połowa płynu odparowała.

Krok 5

Dodaj fasolkę i gotuj 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej