Tęczowy deser

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 opakowania

4 opakowania

4 łyżki

2 łyżki

2 opakowania

0.5 opakowania

0 gramów

0 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie (ja zmniejszam nieco ilość wody).

Krok 2

Do pucharków wylać warstwę dowolnej galaretki, odstawić do stężenia.

Krok 3

Przygotować masę z serków.

Krok 4

2 łyżki żelatyny rozpuścić w szklance gorącej wody, lekko przestudzoną żelatynę wlewać powoli do serków, ciągle mieszając.

Krok 5

Na koniec dodać cukier puder i wymieszać.

Krok 6

Wylać warstwę masy na stężałą galaretkę. Czynności powtarzać do wyczerpania produktów.

Krok 7

Żeby masa serkowa szybko nie tężała, wkładam ją do ciepłej wody. Na wierzch nakładamy bitą śmietanę (2 śnieżki ubijam w szklance mleka).

Krok 8

Na to polać czekoladą, posypać posypką i dodać wisienkę.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej