Batoniki nesquik przepis – Zobacz na przepisy.pl

Batoniki nesquik

Autor: Oli

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
9 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

125 gramów

50 gramów

65 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka z grubym dnem dodajemy wsypujemy cukier. Włączmy grzanie. Mieszamy cukier szpatułką, aby się nie spalił. Na początku cukier będzie się granulował, potem zmieni swój kolor i zacznie się rozpuszczać. Musimy cały czas mieszać. Cukier podgrzewamy do momentu aż zrobi się karmel- będzie leisty i o bursztynowym kolorze.

Krok 2

Do karmelu dodajemy masło i mieszamy do momentu aż masło się połączy.

Krok 3

Do masy dodajemy ubitą śmietankę kremówkę i nadal mieszamy.

Krok 4

W drugim naczyniu łączymy karmel z płatkami czekoladowymi. Karmel trzeba wlewać stopniowa i sprawdzać konsystencje. Ma ona przypoinać konsystencje masy na szyszki. Jeśli zostanie nam trochę karmelu można zrobić szyszki lub krówki.

Krok 5

Płatki połączone z karmelem wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki na ok.30 minut

Krok 6

Po upływie 30 minut wyjmujemy blachę i zastygniętą masę kroimy na prostokąty.

Krok 7

Rozpuszczamy białą czekoladę i smarujemy nią spód batoników. Wstawiamy do lodówki, aż biała czekolada zastygnie.

Krok 8

Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Batoniki nesquik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Batoniki nesquik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Batoniki nesquik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Batoniki nesquik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Batoniki nesquik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Batoniki nesquik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Batoniki nesquik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej