Torcik z kaszy manny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torcik z kaszy manny

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1858

heart
1742 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8750 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49744 osoby zapisały

Udostępnij
Torcik z kaszy manny

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

150 gramów

krem:

250 mililitrów

50 gramów

2 łyżki

30 gramów

50 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko, dodaj kaszę manną, wiórki kokosowe, masło oraz cukier, cukier waniliowy i mieszaj aż wszystkie składniki się połączą.

Torcik z kaszy manny - Krok 1

Krok 2

Tortownicę o wymiarach ok. 20 cm wyłóż folią spożywczą, dno wysmaruj kremem z kaszą, poukładaj biszkopty i odstaw do ostygnięcia aż stężeje.

Torcik z kaszy manny - Krok 2

Krok 3

Przygotuj galaretkę według instrukcji na opakowaniu.

Torcik z kaszy manny - Krok 3

Krok 4

Biszkopty zalej galaretką i wystudź aby stężała. Przed podaniem poukładaj na wierzchu małe kawałki owoców.

Torcik z kaszy manny - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj np. z porcją bitej śmietany

1

Opinie o przepisie

  • Maria Irena

    Maria Irena , 19.04.2023

    Musi byc pyszny

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik z kaszy manny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik z kaszy manny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik z kaszy manny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik z kaszy manny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik z kaszy manny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik z kaszy manny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik z kaszy manny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torcik z kaszy manny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Torcik z kaszy mannyTorcik z kaszy manny

Z jednej strony torty kojarzone są ze spektakularnymi deserami, będącymi popisowymi numerami cukierników. Z drugiej kasza manna przez wiele osób traktowana jest jako jedzenie odpowiednie dla małych dzieci lub osób z problemami żołądkowymi. Co może wyjść z tego dość skrajnego zestawienia? Prosty, ale za to efektowny deser bez pieczenia – oto torcik z kaszy manny.

Dla kogo?

Dopiero zaczynacie naukę gotowania i nie chcecie zabierać się za samodzielne zrobienie biszkoptu? Torcik z kaszy manny ułatwi to zadanie i sprawi, że nawet największy sceptyk uwierzy w Wasze zdolności kulinarne.

Na jaką okazję?

Wyjęty z lodówki torcik z kaszą manną, udekorowany galaretką i owocami, stanowi doskonały letni deser. Wynieście stół do ogrodu albo przenieście się na balkon.

Czy wiesz, że?

Kasza manna sprawdza się w deserach, ale też w potrawach wytrawnych. Użyjcie jej jako składnika pulpetów lub warzywnych kotlecików.

Dla urozmaicenia:

Możecie dowolnie zmieniać smak i kolor galaretki oraz owoce. Korzystajcie z dobrodziejstw sezonowych produktów. W torciku świetnie smakują brzoskwinie i agrest.