Wyśmienite kruche ciasteczka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

450 gramów

150 gramów

1 sztuka

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki zagnieść i potem wsadzić do lodówki na 1 godzinę (w skrajnych przypadkach można pominąć lodówkę, jest to dla ułatwienia rozwałkowania).

Krok 2

Następnie rozwałkować ciasto na grubość ok 3-5 mm, wyciąć wspaniałe kształty i upiec w temp. 180 stopni przez ok od 10-15 min. (według uznania, jednak najlepiej jak się mocno zarumienią). UWAGA dobrze jest przed pieczeniem po prostu posypać cukrem (będzie wspaniale).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej