Zapiekanki z szynką i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Zapiekanki z szynką i żółtym serem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

heart
287 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 plastry

3 plastry

0.5 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Na pieczywie ułóż wędlinę, plasterki ogórka i paprykę oraz ser żółty.

Zapiekanki z szynką i żółtym serem - Krok 1

Krok 2

Zapiekaj do czasu rozpuszczenia sera. Podawaj z pozostałą papryką i pozostałym ogórkiem.

Zapiekanki z szynką i żółtym serem - Krok 2
2

Opinie o przepisie

  • Krzysztof  Zaręba

    Krzysztof Zaręba , 19.04.2020

    Bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Wilk

    Daniel Wilk , 17.01.2020

    do zrobienia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej