Kanapki z pastą z awokado i łososiem i jajkiem | Przepisy.pl pixel

Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

66

heart
587 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

839 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1596 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

0.25 sztuki

1 łyżka

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukole posiekaj nożem, wymieszaj z majonezem. Posiekaj chili.

Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - Krok 1

Krok 2

Jaja ugotuj na twardo, obierz, zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.

Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - Krok 2

Krok 3

Awokado obierz, połącz z oliwą, rozdrobnij widelcem i połącz chili z jajami, dopraw do smaku sokiem z połówki cytryny i solą.

Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - Krok 3

Krok 4

Ciabatę pokrój w grube plastry, opiecz w piekarniku. Na wierzchnią warstwę kanapki ułóż rukolę z majonezem, na wierzch połóż płat łososia, na łososia nałóż pastę z awokado, oprósz czarnuszką całość i udekoruj kiełkami rzodkiewki.

Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem

Awokado to zdecydowanie jeden z najmodniejszych produktów ostatnich lat. Owoc jedyny w swoim rodzaju, który na tle innych wyróżnia się niezrównaną wszechstronnością. Bardzo łatwo jest włączyć go do wytrawnych receptur. Pojawia się w sałatkach, jest podstawą pikantnego guacamole, a tym razem umieścimy go na kanapce w towarzystwie wieloziarnistej bagietki i wędzonego łososia. Kanapki z pastą z awokado i łososiem to przepis godny wypróbowania!

Dla kogo?

Każdy pasjonat gotowania wie, że nawet z pozornie zwykłej potrawy można uczynić fantastyczną ucztę. W przypadku kanapek liczą się detale. Przed Wami naprawdę stylowy smakołyk, czyli kanapka z awokado, łososiem i jajkiem – receptura, która powinna znaleźć się w Waszym spisie potraw do przygotowania.

Na jaką okazję?

Zielona kanapka z pastą z awokado i łososia i jajka pasuje nie tylko do wiosennego jadłospisu. Po ten przepis sięgajcie zawsze wtedy, gdy macie ochotę „pokolorować” swoje talerze i poczuć się jak w modnej knajpce.

Czy wiesz, że?

Dojrzało awokado najłatwiej rozpoznać na podstawie dotyku. Miąższ powinien uginać się pod naciskiem palca i szybko wrócić do pierwotnego kształtu. Dzięki odpowiedniemu wyborowi pasta z łososia i awokado będzie kremowa oraz pełna smaku. Z dodatkiem aksamitnego majonezu nadacie swojej potrawie akceptu, który w przypadku awokado jest niezwykle ważny.

Dla urozmaicenia:

Kanapki z pastą z awokado i łososiem możecie do woli urozmaicać. Orzeźwiającym dodatkiem do awokado i jajka będzie garść świeżej mięty. Posiekajcie ją drobno i dodajcie do pasty. Sprawdzicie tym samym, czy takie połączenie przypadnie Wam do gustu, czy raczej lepiej zostać przy standardowej wersji. Smacznego!