Zupa z soczewicy czerwonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z soczewicy czerwonej

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

170 gramów

100 gramów

50 gramów

120 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Soczewicę wsyp do garnka z wrzącą wodą (400 ml) gotuj ok. 5 minut w lekko osolonej wodzie. Dodaj kostkę i gotuj jeszcze 5 minut.

Zupa z soczewicy czerwonej - Krok 1

Krok 2

Cebule obierz, drobno pokrój i zeszklj na oleju kokosowym.

Zupa z soczewicy czerwonej - Krok 2

Krok 3

Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Smaż z cebula około 3 minuty.

Zupa z soczewicy czerwonej - Krok 3

Krok 4

Przełóż do zupy zawartość patelni. Dopraw przyprawami i dodaj przecier pomidorowy. Gotuj jeszcze 15 minut.

Zupa z soczewicy czerwonej - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z soczewicy czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z soczewicy czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z soczewicy czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z soczewicy czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z soczewicy czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z soczewicy czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z soczewicy czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z soczewicy czerwonej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej