Bananowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

151

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

2 szklanki

0.75 szklanki

2 sztuki

4 sztuki

5 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obrać, pokroić i rozgnieść widelcem.

Krok 2

Mąkę przesiać przez sitko razem z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Mleko zagotować, wsypać do niego sodę, wymieszać i ostudzić.

Krok 4

Kasię utrzeć z cukrem, dodając stopniowo po 1 jajku.

Krok 5

Ciągle ucierając, dodać banany, mleko i mąkę.

Krok 6

Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia.

Krok 7

Włożyć masę bananową i piec około 40 minut w temperaturze 180'C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto bananowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej