Chlebek bananowy z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chlebek bananowy z truskawkami

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

4

heart
107 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

10 mililitrów

50 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany, jajko, syrop, cynamon i ekstrakt zmiksuj na gładką masę.

Krok 2

W rondelku rozpuść masło.

Krok 3

Następnie ubij białka na sztywną pianę.

Krok 4

W między czasie do gładkiej masy dodaj mąkę, masło i proszek do pieczenia.

Krok 5

Dokładnie wymieszaj powstałą masę.

Krok 6

Rozgrzej piekarnik do 180° C.

Krok 7

Do masy pomalutku dodawaj po łyżce pianę i mieszaj bardzo powoli.

Krok 8

Na górę połóż pokrojone truskawki.

Krok 9

Chlebek piecz ok. 35 minut, zostaw go później w wyłączonym piekarniku na ok. 1 h.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta po chłopsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej