Chlebek bananowy z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chlebek bananowy z truskawkami

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

4

heart
107 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

10 mililitrów

50 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany, jajko, syrop, cynamon i ekstrakt zmiksuj na gładką masę.

Krok 2

W rondelku rozpuść masło.

Krok 3

Następnie ubij białka na sztywną pianę.

Krok 4

W między czasie do gładkiej masy dodaj mąkę, masło i proszek do pieczenia.

Krok 5

Dokładnie wymieszaj powstałą masę.

Krok 6

Rozgrzej piekarnik do 180° C.

Krok 7

Do masy pomalutku dodawaj po łyżce pianę i mieszaj bardzo powoli.

Krok 8

Na górę połóż pokrojone truskawki.

Krok 9

Chlebek piecz ok. 35 minut, zostaw go później w wyłączonym piekarniku na ok. 1 h.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chlebek bananowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej