
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
10 mililitrów
50 gramów
3 sztuki
1 szklanka
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany, jajko, syrop, cynamon i ekstrakt zmiksuj na gładką masę.
Krok 2
W rondelku rozpuść masło.
Krok 3
Następnie ubij białka na sztywną pianę.
Krok 4
W między czasie do gładkiej masy dodaj mąkę, masło i proszek do pieczenia.
Krok 5
Dokładnie wymieszaj powstałą masę.
Krok 6
Rozgrzej piekarnik do 180° C.
Krok 7
Do masy pomalutku dodawaj po łyżce pianę i mieszaj bardzo powoli.
Krok 8
Na górę połóż pokrojone truskawki.
Krok 9
Chlebek piecz ok. 35 minut, zostaw go później w wyłączonym piekarniku na ok. 1 h.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej