
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
10 mililitrów
50 gramów
3 sztuki
1 szklanka
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany, jajko, syrop, cynamon i ekstrakt zmiksuj na gładką masę.
Krok 2
W rondelku rozpuść masło.
Krok 3
Następnie ubij białka na sztywną pianę.
Krok 4
W między czasie do gładkiej masy dodaj mąkę, masło i proszek do pieczenia.
Krok 5
Dokładnie wymieszaj powstałą masę.
Krok 6
Rozgrzej piekarnik do 180° C.
Krok 7
Do masy pomalutku dodawaj po łyżce pianę i mieszaj bardzo powoli.
Krok 8
Na górę połóż pokrojone truskawki.
Krok 9
Chlebek piecz ok. 35 minut, zostaw go później w wyłączonym piekarniku na ok. 1 h.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej