Bigos z młodej kapusty wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos z młodej kapusty wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 plaster

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1 puszka

1 sztuka

1 gram

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu kroję w kostkę, przekładam do miseczki dodaję łyżeczkę papryki wędzonej, 2 łyżki oleju, pokruszoną kostkę czosnku.

Krok 2

Kapustę szatkuję. Marchewkę, seler, korzeń pietruszki obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Do garnka wlewam 250 ml wody, dodaję dwie kostki bulion warzywny, wrzucam kapustę poszatkowaną i gotuję około pięć minut. Kapusta młoda nie wymaga długiego gotowania.

Krok 3

W głębokim rondlu rozgrzewam olej, dodaję starte warzywa, por drobno pokrojoną i przesmażam. Wlewam puszkę pomidorów, dodaję dwie kostki pokruszone cebulki i przesmażam chwilę. Do warzyw dodaję kapustę ugotowaną razem z bulionem w którym się gotowała. Duszę jeszcze 10 minut. W tym czasie na osobnej patelni przesmażam tofu i dodaję do bigosu. Doprawiam pieprzem, solą według uznania. Podaję z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z młodej kapusty wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z młodej kapusty wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z młodej kapusty wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z młodej kapusty wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z młodej kapusty wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z młodej kapusty wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z młodej kapusty wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z młodej kapusty wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej