Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

36 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżeczek

4 łyżeczki

4 łyżeczki

8 łyżeczek

1 sztuka

4 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa i kurczaka umyj i osusz.

Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - Krok 1

Krok 2

Koper i kapustę drobno pokrój.

Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - Krok 2

Krok 3

Kapustę sparz, a następnie wyciśnij do niej sok z cytryny oraz dodaj część oleju i wymieszaj.

Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki obierz i ugotuj.

Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - Krok 4

Krok 5

Kurczaka obtocz w nasionach sezamu i krótko smaż z obu stron na oleju.

Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - Krok 5

Krok 6

Całe danie posyp posiekanym koprem zielonym.

Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej