Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej
średnie
25 osób zapisało

Składniki
8 łyżeczek
4 łyżeczki
4 łyżeczki
8 łyżeczek
1 sztuka
4 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Warzywa i kurczaka umyj i osusz.

Krok 2
Koper i kapustę drobno pokrój.

Krok 3
Kapustę sparz, a następnie wyciśnij do niej sok z cytryny oraz dodaj część oleju i wymieszaj.

Krok 4
Ziemniaki obierz i ugotuj.

Krok 5
Kurczaka obtocz w nasionach sezamu i krótko smaż z obu stron na oleju.

Krok 6
Całe danie posyp posiekanym koprem zielonym.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej