Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej
średnie
25 osób zapisało

Składniki
8 łyżeczek
4 łyżeczki
4 łyżeczki
8 łyżeczek
1 sztuka
4 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Warzywa i kurczaka umyj i osusz.

Krok 2
Koper i kapustę drobno pokrój.

Krok 3
Kapustę sparz, a następnie wyciśnij do niej sok z cytryny oraz dodaj część oleju i wymieszaj.

Krok 4
Ziemniaki obierz i ugotuj.

Krok 5
Kurczaka obtocz w nasionach sezamu i krótko smaż z obu stron na oleju.

Krok 6
Całe danie posyp posiekanym koprem zielonym.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej