Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
43 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżeczek

4 łyżeczki

4 łyżeczki

8 łyżeczek

1 sztuka

4 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Warzywa i kurczaka umyj i osusz.

Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - Krok 1

Krok 2

Koper i kapustę drobno pokrój.

Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - Krok 2

Krok 3

Kapustę sparz, a następnie wyciśnij do niej sok z cytryny oraz dodaj część oleju i wymieszaj.

Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki obierz i ugotuj.

Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - Krok 4

Krok 5

Kurczaka obtocz w nasionach sezamu i krótko smaż z obu stron na oleju.

Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - Krok 5

Krok 6

Całe danie posyp posiekanym koprem zielonym.

Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - Krok 6
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej