Fleischkase- tradycyjna niemiecka pieczeń z mielonego mięsa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fleischkase- tradycyjna niemiecka pieczeń z mielonego mięsa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

0.3 litra

5 gramów

2 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szczypta

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i oczyść z błon. Zmiel przez maszynkę i zmieszaj z 0,4 mleka.

Krok 2

Mleko powinno być bardzo zimne, najlepiej tyle co wyciągnięte z lodówki.

Krok 3

Słoninę pokrój w bardzo drobną kosteczkę i dodaj do mięsa, razem z pozostałymi składnikami, oprócz mleka. Wymieszaj dokładnie i wyrób. Powstałą masę podziel na dwie równe części – jedną zmiksuj z pozostałym mlekiem, po czym znów połącz mięso i wymieszaj.

Krok 4

Przygotuj prostokątne wysmarowane tłuszczem blaszki, takie jak na pasztet i przełóż mięso do środka. Nagrzej piekarnik do 180-200 stopni i piecz prze 45-50 minut. Fleischkase najlepiej smakuje z wiejskim chlebem i masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fleischkase- tradycyjna niemiecka pieczeń z mielonego mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fleischkase- tradycyjna niemiecka pieczeń z mielonego mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fleischkase- tradycyjna niemiecka pieczeń z mielonego mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fleischkase- tradycyjna niemiecka pieczeń z mielonego mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fleischkase- tradycyjna niemiecka pieczeń z mielonego mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fleischkase- tradycyjna niemiecka pieczeń z mielonego mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fleischkase- tradycyjna niemiecka pieczeń z mielonego mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fleischkase- tradycyjna niemiecka pieczeń z mielonego mięsa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej