Galareta z kurczakiem z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galareta z kurczakiem z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i pokrój w plasterki. Marchewkę również pokrój w plastry. Filet umyj i natrzyj Delikatem Knorr oraz papryką.

Krok 2

Rozpuść kostkę rosołową Knorr w około litrze zagotowanej wody. Z tak przygotowanego bulionu Knorr odlej około jednej szklanki i dodaj do niej oliwę oraz sos sojowy. Zalej tym kurczaka i odstaw na parę godzin.

Krok 3

Po wyjęciu filet grilluj przez około 20 minut i z powrotem włóż do marynaty dusząc go kolejne 30 minut. Filet wyjmij z sosu i pokrój na plasterki.

Krok 4

Pozostałą część bulionu Knorr w międzyczasie ugotujz marchewką i wlej pozostały po duszeniu sos. Bulion Knorr gotuj na wolnym ogniu póki marchewka lekko nie zmięknie (ok. 20 minut).

Krok 5

W miseczkach ułóż jajka, kurczaka i groszek. Do gorącego bulionu Knorr dodaj żelatynę i rozpuść ją mieszając. Po rozpuszczeniu się żelatyny wlej bulion razem z marchewka do salaterek i odstaw do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galareta z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galareta z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galareta z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galareta z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galareta z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galareta z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galareta z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galareta z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej