Szybki jabłecznik na kruchym spodzie z budyniem | Przepisy.pl pixel

Jabłecznik z budyniową kołderką

Autor: ivika ivika

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3.5 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

3 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

masa:

3 szklanki

2 opakowania

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników wyrobić ciasto. Jeśli będzie się kleić, dosypać trochę mąki, do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Podzielić na dwie części. Jedną z nic rozwałkować i przełożyć na blachę.

Krok 2

Z trzech szklanek mleka odlać 1/4 szklanki i rozmieszać w nim 2 budynie. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać proszek budyniowy i chwilkę gotować ciągle mieszając.

Krok 3

Obrać jabłka i pokroić w plasterki. Układać na cieście i zalać gorącym budyniem.

Krok 4

Na wierzch położyć rozwałkowaną drugą część ciasta. Można posypać grubym cukrem lub po wyjęciu z piekarnika oprószyć cukrem pudrem.

Krok 5

Piec 45 min w temp. 180 st. Rada: Ciasto najlepiej smakuje drugiego dnia!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z budyniową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z budyniową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z budyniową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z budyniową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z budyniową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z budyniową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z budyniową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłecznik z budyniową kołderką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej