Chowder z owoców morza w stylu Long Island przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chowder z owoców morza w stylu Long Island

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chowder z owoców morza w stylu Long Island - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chowder z owoców morza w stylu Long Island - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chowder z owoców morza w stylu Long Island - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chowder z owoców morza w stylu Long Island - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chowder z owoców morza w stylu Long Island - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chowder z owoców morza w stylu Long Island - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chowder z owoców morza w stylu Long Island - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chowder z owoców morza w stylu Long Island - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chowder z owoców morza w stylu Long IslandChowder z owoców morza w stylu Long Island

Chowder to nic innego jak zupa z ryb lub z owoców morza. Potrawa kuchni anglosaskiej, popularna na wschodnim wybrzeżu USA, Australii i Nowej Zelandii. Pierwotnie zupa gotowana była przez marynarzy. Istnieje bardzo wiele odmian i wariacji na temat tej zupy, nasz przepis został zaczerpnięty z Long Island znajdującej się w obrębie miasta Nowy York. to właśnie tutaj przybijały statki z imigrantami z Europy i tutaj łączyły się i mieszały kulinarne tradycje starego i nowego kontynentu. Aromatyczna mieszanka szetlandzkiego łososia, owoców morza i warzyw, w połączeniu z lekką ostrością chilli i słodyczą śmietany to prawdziwy kolarz smaków, który pokochacie.