Chowder z owoców morza w stylu Long Island
0 os.
łatwe
30 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij1 osoba zapisała

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 

Chrupiące bajgle BLT
25 min.
łatwe
Najnowsze artykuły
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chowder z owoców morza w stylu Long Island
Chowder to nic innego jak zupa z ryb lub z owoców morza. Potrawa kuchni anglosaskiej, popularna na wschodnim wybrzeżu USA, Australii i Nowej Zelandii. Pierwotnie zupa gotowana była przez marynarzy. Istnieje bardzo wiele odmian i wariacji na temat tej zupy, nasz przepis został zaczerpnięty z Long Island znajdującej się w obrębie miasta Nowy York. to właśnie tutaj przybijały statki z imigrantami z Europy i tutaj łączyły się i mieszały kulinarne tradycje starego i nowego kontynentu. Aromatyczna mieszanka szetlandzkiego łososia, owoców morza i warzyw, w połączeniu z lekką ostrością chilli i słodyczą śmietany to prawdziwy kolarz smaków, który pokochacie.