Makrela masala z ryżem jaśminowym i piklowaną cebulą
0 os.
łatwe
34 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij0 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 

Zupa krem z białych szparagów
45 min.
łatwe
Najnowsze artykuły
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makrela masala z ryżem jaśminowym i piklowaną cebulą
Najczęściej goszczącymi rybami na polskich stołach są łosoś, dorsz i oczywiście śledź. Postanowiliśmy zerwać z tą kulinarną nudą i proponujemy przygotować makrelę (i to nie wędzoną). Jej pełny, wyrazisty smak doskonale podkreśli aromatyczna marynata z mleka kokosowego z imbirem, skórką z limonki i przyprawą garam masala. Dania dopełni delikatny ryż jaśminowy i marynowana w soku z limonki czerwona cebulka.