Zupa krem z białych szparagów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z białych szparagów

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa krem z białych szparagówZupa krem z białych szparagów

Szparag to rodzaj bylin należących do rodziny szparagowatych. Obejmuje co najmniej 211 gatunków, w Polsce poza uprawami dziko rośnie tylko jeden gatunek z tego rodzaju – szparag lekarski. Szparagi zbiera się od maja do końca czerwca, cenione za delikatny smak znajdują wielu miłośników. Idealne do zupa, sałatek, na ciepło, zimno a nawet podawane z lodami.