
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa krem z białych szparagów
Szparag to rodzaj bylin należących do rodziny szparagowatych. Obejmuje co najmniej 211 gatunków, w Polsce poza uprawami dziko rośnie tylko jeden gatunek z tego rodzaju – szparag lekarski. Szparagi zbiera się od maja do końca czerwca, cenione za delikatny smak znajdują wielu miłośników. Idealne do zupa, sałatek, na ciepło, zimno a nawet podawane z lodami.