Zupa krem z białych szparagów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z białych szparagów

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa krem z białych szparagówZupa krem z białych szparagów

Szparag to rodzaj bylin należących do rodziny szparagowatych. Obejmuje co najmniej 211 gatunków, w Polsce poza uprawami dziko rośnie tylko jeden gatunek z tego rodzaju – szparag lekarski. Szparagi zbiera się od maja do końca czerwca, cenione za delikatny smak znajdują wielu miłośników. Idealne do zupa, sałatek, na ciepło, zimno a nawet podawane z lodami.