Pieczone medaliony z polędwiczki wieprzowej z orzechami włoskimi i smażonym jabłkiem
1 os.
łatwe
30 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij114 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone medaliony z polędwiczki wieprzowej z orzechami włoskimi i smażonym jabłkiem
Delikatne i szlachetne mięso z polędwiczki wieprzowej pod chrupiącą orzechowo - chlebową pierzynką to świetne połączenie klasycznych składników. Całości dopełnia karmelizowane jabłko aromatyzowane majerankiem.