Tagliatelle z polędwiczką , chrupiącym boczkiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z polędwiczką , chrupiącym boczkiem i cukinią

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z polędwiczką , chrupiącym boczkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z polędwiczką , chrupiącym boczkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z polędwiczką , chrupiącym boczkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z polędwiczką , chrupiącym boczkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z polędwiczką , chrupiącym boczkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z polędwiczką , chrupiącym boczkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z polędwiczką , chrupiącym boczkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z polędwiczką , chrupiącym boczkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle z polędwiczką , chrupiącym boczkiem i cukiniąTagliatelle z polędwiczką , chrupiącym boczkiem i cukinią

Czasami wystarczy kilka składników, by stworzyć danie, które smak dosłownie powala na kolana. Tak jest właśnie w tym przypadku. Chrupiący boczek, soczyste polędwiczki, cukinia i parmezan. Szybko, prosto i smacznie.