
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
4 listków
4 ziarna
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2
1
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalmary sparz w osolonej wodzie z liściem laurowym. Odcedź, wystudź i pokrój w cienkie paski.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Papryki pokrój w paski, dodaj na patelnię, posyp papryką i przesmaż razem z cebulą.
Krok 3
Fix Napoli wymieszaj ze szklanką wody i łyżką oliwy. Zagotuj.
Krok 4
Przesmażone warzywa zalej Fixem. Dodaj pokrojone kalmary i oliwki. Wszystko razem duś jeszcze kilka minut. Podawaj z czosnkową grzanką z bagietki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ziele angielskie z Meksyku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej