Karnawałowe placuszki z jabłkiem - przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowe placuszki z jabłkiem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotową mieszankę wsypac do miski,dodac rozgniecionego banana,mleko oraz pokrojone w cienkie paski jabłka.

Krok 2

Dobrze wszystko zamieszac,smażyc na patelni małe placuszki.Ciepłe posypac cukrem pudrem.

Krok 3

Podawac gorące np.z dodatkiem sosu waniliowego albo czekoladowego. Smacznego

1

Opinie o przepisie

  • Danuta

    Danuta , 22.05.2021

    Dla mnie smak rewelacyjny, delikatny , lekki z umiarkowana ilością cukru. Kupuje w dużych ilościach jesli widzę w sklepie, gdyż nie jest to produkt łatwo dostępny w moim kraju. Od długich miesięcy produktu brak wszedzie. Szkoda. Niektórzy ludzie skarżą się myląc smak z kosztem Dla mnie to nie jest problemem , ale dostępność tak. Ponieważ nie jem ciast dla mnie jest to super deser.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hiszpański omlet
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karnawałowe placuszki z jabłkiemKarnawałowe placuszki z jabłkiem

Placuszki z jabłkami to przekąska, którą możesz podać przy wielu różnych okazjach. Sprawdzi się zarówno jako słodka kolacja, jak i deser po daniu głównym. Warto podawać je na przyjęciach jako przekąskę, która zastąpi na przykład kruche ciasteczka. Placuszki sprawdzą się też jako alternatywa dla wielu deserów, zwłaszcza latem, gdy kremy lub czekolada w słodkich przekąskach łatwo roztapiają się w gorące dni. Co zrobić, by placki były jak najbardziej miękkie i pulchne? Podczas wyrabiania ciasta, postaraj się wtłoczyć w nie jak najwięcej powietrza – dzięki temu placuszki bardziej urosną na patelni. Jeśli przyrządzasz je w sezonie letnim, jabłka zastąp innymi owocami, które są wtedy powszechnie dostępne, na przykład truskawkami. Deser podawaj polany słodkim sosem lub posypany cukrem pudrem. Możesz także dorzucić garść innych owoców, niż te, które są składnikiem placków. Świetnie sprawdzą się świeże maliny lub borówki. Jeśli akurat minął na nie sezon, pokrój w plasterki banana i podaj z plackami. Smacznego.