
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotową mieszankę wsypac do miski,dodac rozgniecionego banana,mleko oraz pokrojone w cienkie paski jabłka.
Krok 2
Dobrze wszystko zamieszac,smażyc na patelni małe placuszki.Ciepłe posypac cukrem pudrem.
Krok 3
Podawac gorące np.z dodatkiem sosu waniliowego albo czekoladowego. Smacznego
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do placków z jabłkami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karnawałowe placuszki z jabłkiem
Placuszki z jabłkami to przekąska, którą możesz podać przy wielu różnych okazjach. Sprawdzi się zarówno jako słodka kolacja, jak i deser po daniu głównym. Warto podawać je na przyjęciach jako przekąskę, która zastąpi na przykład kruche ciasteczka. Placuszki sprawdzą się też jako alternatywa dla wielu deserów, zwłaszcza latem, gdy kremy lub czekolada w słodkich przekąskach łatwo roztapiają się w gorące dni. Co zrobić, by placki były jak najbardziej miękkie i pulchne? Podczas wyrabiania ciasta, postaraj się wtłoczyć w nie jak najwięcej powietrza – dzięki temu placuszki bardziej urosną na patelni. Jeśli przyrządzasz je w sezonie letnim, jabłka zastąp innymi owocami, które są wtedy powszechnie dostępne, na przykład truskawkami. Deser podawaj polany słodkim sosem lub posypany cukrem pudrem. Możesz także dorzucić garść innych owoców, niż te, które są składnikiem placków. Świetnie sprawdzą się świeże maliny lub borówki. Jeśli akurat minął na nie sezon, pokrój w plasterki banana i podaj z plackami. Smacznego.