Karnawałowe placuszki z jabłkiem - przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowe placuszki z jabłkiem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotową mieszankę wsypac do miski,dodac rozgniecionego banana,mleko oraz pokrojone w cienkie paski jabłka.

Krok 2

Dobrze wszystko zamieszac,smażyc na patelni małe placuszki.Ciepłe posypac cukrem pudrem.

Krok 3

Podawac gorące np.z dodatkiem sosu waniliowego albo czekoladowego. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krewetki z czosnkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karnawałowe placuszki z jabłkiemKarnawałowe placuszki z jabłkiem

Placuszki z jabłkami to przekąska, którą możesz podać przy wielu różnych okazjach. Sprawdzi się zarówno jako słodka kolacja, jak i deser po daniu głównym. Warto podawać je na przyjęciach jako przekąskę, która zastąpi na przykład kruche ciasteczka. Placuszki sprawdzą się też jako alternatywa dla wielu deserów, zwłaszcza latem, gdy kremy lub czekolada w słodkich przekąskach łatwo roztapiają się w gorące dni. Co zrobić, by placki były jak najbardziej miękkie i pulchne? Podczas wyrabiania ciasta, postaraj się wtłoczyć w nie jak najwięcej powietrza – dzięki temu placuszki bardziej urosną na patelni. Jeśli przyrządzasz je w sezonie letnim, jabłka zastąp innymi owocami, które są wtedy powszechnie dostępne, na przykład truskawkami. Deser podawaj polany słodkim sosem lub posypany cukrem pudrem. Możesz także dorzucić garść innych owoców, niż te, które są składnikiem placków. Świetnie sprawdzą się świeże maliny lub borówki. Jeśli akurat minął na nie sezon, pokrój w plasterki banana i podaj z plackami. Smacznego.