Karnawałowe placuszki z jabłkiem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

62

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotową mieszankę wsypac do miski,dodac rozgniecionego banana,mleko oraz pokrojone w cienkie paski jabłka.

Krok 2

Dobrze wszystko zamieszac,smażyc na patelni małe placuszki.Ciepłe posypac cukrem pudrem.

Krok 3

Podawac gorące np.z dodatkiem sosu waniliowego albo czekoladowego. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowe placuszki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Oliwki w cieście
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karnawałowe placuszki z jabłkiemKarnawałowe placuszki z jabłkiem

Placuszki z jabłkami to przekąska, którą możesz podać przy wielu różnych okazjach. Sprawdzi się zarówno jako słodka kolacja, jak i deser po daniu głównym. Warto podawać je na przyjęciach jako przekąskę, która zastąpi na przykład kruche ciasteczka. Placuszki sprawdzą się też jako alternatywa dla wielu deserów, zwłaszcza latem, gdy kremy lub czekolada w słodkich przekąskach łatwo roztapiają się w gorące dni. Co zrobić, by placki były jak najbardziej miękkie i pulchne? Podczas wyrabiania ciasta, postaraj się wtłoczyć w nie jak najwięcej powietrza – dzięki temu placuszki bardziej urosną na patelni. Jeśli przyrządzasz je w sezonie letnim, jabłka zastąp innymi owocami, które są wtedy powszechnie dostępne, na przykład truskawkami. Deser podawaj polany słodkim sosem lub posypany cukrem pudrem. Możesz także dorzucić garść innych owoców, niż te, które są składnikiem placków. Świetnie sprawdzą się świeże maliny lub borówki. Jeśli akurat minął na nie sezon, pokrój w plasterki banana i podaj z plackami. Smacznego.