Makaronowa patelnia

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

144

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

150 gramów

4 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj al'dente. Odcedź na sicie.

Makaronowa patelnia  - Krok 1

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć osączony makaron i smaż kilka minut.

Krok 3

Cebule obierz, posiekaj, dodaj do makaronu. Rozkrusz i dodaj kostkę Knorr.

Krok 4

Wlej sos sojowy, wymieszaj dokładnie. Smaż 10 minut na silnym ogniu, co chwilę mieszając.

Krok 5

Posyp wierzch startym serem. Łyżką rozgarnij makaron w czterech miejscach robiąc wgłębienia, a następnie wbij w nie jajka, oprósz je solą i przykryj patelnię. Smaż aż białka jajek się zetną. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej