
Składniki
2 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
400 gramów
3 łyżki
150 gramów
2 sztuki
4 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj al'dente. Odcedź na sicie.

Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć osączony makaron i smaż kilka minut.
Krok 3
Cebule obierz, posiekaj, dodaj do makaronu. Rozkrusz i dodaj kostkę Knorr.
Krok 4
Wlej sos sojowy, wymieszaj dokładnie. Smaż 10 minut na silnym ogniu, co chwilę mieszając.
Krok 5
Posyp wierzch startym serem. Łyżką rozgarnij makaron w czterech miejscach robiąc wgłębienia, a następnie wbij w nie jajka, oprósz je solą i przykryj patelnię. Smaż aż białka jajek się zetną. Podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej