Makaronowa patelnia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa patelnia

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

400 gramów

3 łyżki

150 gramów

2 sztuki

4 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj al'dente. Odcedź na sicie.

Makaronowa patelnia  - Krok 1

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć osączony makaron i smaż kilka minut.

Krok 3

Cebule obierz, posiekaj, dodaj do makaronu. Rozkrusz i dodaj kostkę Knorr.

Krok 4

Wlej sos sojowy, wymieszaj dokładnie. Smaż 10 minut na silnym ogniu, co chwilę mieszając.

Krok 5

Posyp wierzch startym serem. Łyżką rozgarnij makaron w czterech miejscach robiąc wgłębienia, a następnie wbij w nie jajka, oprósz je solą i przykryj patelnię. Smaż aż białka jajek się zetną. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron z dynią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej