Makaronowa patelnia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa patelnia

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

400 gramów

3 łyżki

150 gramów

2 sztuki

4 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj al'dente. Odcedź na sicie.

Makaronowa patelnia  - Krok 1

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć osączony makaron i smaż kilka minut.

Krok 3

Cebule obierz, posiekaj, dodaj do makaronu. Rozkrusz i dodaj kostkę Knorr.

Krok 4

Wlej sos sojowy, wymieszaj dokładnie. Smaż 10 minut na silnym ogniu, co chwilę mieszając.

Krok 5

Posyp wierzch startym serem. Łyżką rozgarnij makaron w czterech miejscach robiąc wgłębienia, a następnie wbij w nie jajka, oprósz je solą i przykryj patelnię. Smaż aż białka jajek się zetną. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej