
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
4 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotowac aldente w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebule, papryki, czosnek pokroić w kostkę.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebule i czosnek, przesmażyć, dodać mięso mielone. Smażyć aż się zrumieni, dodać paprykę i chwile razem dusić. doprawic solą i pieprzem.
Krok 3
Fix leczo wymieszać z 250 ml zimnej wody, wlać na patelnię do mięsa. Podgrzać aż się sos zagęści. Na koniec dodać kukurydzę, ugotowany makaron. Wymieszać razem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































