
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
4 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotowac aldente w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebule, papryki, czosnek pokroić w kostkę.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebule i czosnek, przesmażyć, dodać mięso mielone. Smażyć aż się zrumieni, dodać paprykę i chwile razem dusić. doprawic solą i pieprzem.
Krok 3
Fix leczo wymieszać z 250 ml zimnej wody, wlać na patelnię do mięsa. Podgrzać aż się sos zagęści. Na koniec dodać kukurydzę, ugotowany makaron. Wymieszać razem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej