Makaron z sosem leczo

Autor: bernika

ratingratingratingratingrating

1

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotowac aldente w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebule, papryki, czosnek pokroić w kostkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej, dodać cebule i czosnek, przesmażyć, dodać mięso mielone. Smażyć aż się zrumieni, dodać paprykę i chwile razem dusić. doprawic solą i pieprzem.

Krok 3

Fix leczo wymieszać z 250 ml zimnej wody, wlać na patelnię do mięsa. Podgrzać aż się sos zagęści. Na koniec dodać kukurydzę, ugotowany makaron. Wymieszać razem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej