Makaron z sosem leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem leczo

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotowac aldente w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebule, papryki, czosnek pokroić w kostkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej, dodać cebule i czosnek, przesmażyć, dodać mięso mielone. Smażyć aż się zrumieni, dodać paprykę i chwile razem dusić. doprawic solą i pieprzem.

Krok 3

Fix leczo wymieszać z 250 ml zimnej wody, wlać na patelnię do mięsa. Podgrzać aż się sos zagęści. Na koniec dodać kukurydzę, ugotowany makaron. Wymieszać razem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej