Makaron z sosem leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem leczo

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotowac aldente w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebule, papryki, czosnek pokroić w kostkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej, dodać cebule i czosnek, przesmażyć, dodać mięso mielone. Smażyć aż się zrumieni, dodać paprykę i chwile razem dusić. doprawic solą i pieprzem.

Krok 3

Fix leczo wymieszać z 250 ml zimnej wody, wlać na patelnię do mięsa. Podgrzać aż się sos zagęści. Na koniec dodać kukurydzę, ugotowany makaron. Wymieszać razem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem leczo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej