Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze liście.

Krok 2

Pomidorki sherry przekrój na ćwiartki.

Krok 3

Makaron ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 4

Jak makaron będzie al dente odcedź go i pozostaw w tym samym garnku w którym się gotował

Krok 5

Teraz dodaj masło, oliwę, szpinak, pomidorki oraz sok z cytryny. Całość mieszaj aż wszystkie składniki się połączą. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej