Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze liście.

Krok 2

Pomidorki sherry przekrój na ćwiartki.

Krok 3

Makaron ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 4

Jak makaron będzie al dente odcedź go i pozostaw w tym samym garnku w którym się gotował

Krok 5

Teraz dodaj masło, oliwę, szpinak, pomidorki oraz sok z cytryny. Całość mieszaj aż wszystkie składniki się połączą. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron Soba
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej