Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze liście.

Krok 2

Pomidorki sherry przekrój na ćwiartki.

Krok 3

Makaron ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 4

Jak makaron będzie al dente odcedź go i pozostaw w tym samym garnku w którym się gotował

Krok 5

Teraz dodaj masło, oliwę, szpinak, pomidorki oraz sok z cytryny. Całość mieszaj aż wszystkie składniki się połączą. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej