Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
średnie
11 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 sztuka
10 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze liście.
Krok 2
Pomidorki sherry przekrój na ćwiartki.
Krok 3
Makaron ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Krok 4
Jak makaron będzie al dente odcedź go i pozostaw w tym samym garnku w którym się gotował
Krok 5
Teraz dodaj masło, oliwę, szpinak, pomidorki oraz sok z cytryny. Całość mieszaj aż wszystkie składniki się połączą. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej