Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
średnie
7 osób zapisało
Składniki
300 gramów
1 sztuka
10 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze liście.
Krok 2
Pomidorki sherry przekrój na ćwiartki.
Krok 3
Makaron ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Krok 4
Jak makaron będzie al dente odcedź go i pozostaw w tym samym garnku w którym się gotował
Krok 5
Teraz dodaj masło, oliwę, szpinak, pomidorki oraz sok z cytryny. Całość mieszaj aż wszystkie składniki się połączą. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej