Kanapka BLT (bekon, pomidor, sałata)
NOWY PRZEPIS
łatwe
837 osób zapisało

Składniki
8 sztuk
8 łyżek
1 sztuka
8 sztuk
2 szklanki
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni na średnim ogniu usmaż boczek do uzyskania chrupkości, od czasu do czasu obracając. Zwykle zajmuje to około 5-7 minut. Gdy boczek będzie gotowy, przenieś go na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby ociekł z nadmiaru tłuszczu i odłóż na bok.
Krok 2
Na czystej powierzchni rozłóż 8 kromek chleba tostowego, opieczonych na złoty kolor. Posmaruj każdą kromkę chleba z jednej strony dużą ilością majonezu Hellmann's. Rozpocznij składanie kanapek, układając wszystkie składniki jeden na drugim: chleb, majonez, sałatę, plastry pomidora, bekon, plaster awokado, majonez i chleb. Posyp plasterki pomidora szczyptą soli i pieprzu, aby uzyskać mocniejszy smak. Delikatnie ściśnij górną część kanapki BLT, aby była bardziej zwarta.
Krok 3
Przekrój kanapki na pół po przekątnej lub podaj w całości. BLT sandwich świetnie komponuje się na przykład z frytkami, sałatką colesław lub sałatką warzywną. Smacznego!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
 Kanapka BLT (bekon, pomidor, sałata)
Kanapka BLT (bekon, pomidor, sałata)
Kanapka BLT to nic innego jak kanapka z boczkiem. Mięsny dodatek w towarzystwie pomidora, sałaty i majonezu podbije kubki smakowe niejednego smakosza. Nasz przepis opiera się na podstawowych składnikach, a jego wykonanie jest banalnie proste. Wystarczy zgromadzić potrzebne składniki i do dzieła!
Dla kogo?
Kanapka z bekonem zasmakuje wszystkim tym, którzy lubią prostotę, ale chcą ją trochę podrasować. Jeśli masz do dyspozycji pomidora, sałatę i bekon, to już połowa sukcesu. Przypraw to wszystko majonezem i ciesz się smacznym posiłkiem!
Na jaką okazję?
Kanapka BLT z boczkiem będzie dobrym wyborem na mały i na duży głód. W przypadku dużego wystarczy przygotować więcej porcji. Możesz przyrządzić ją na śniadanie, kolację oraz jako przekąskę na cały dzień w pracy lub szkole. Kanapka z bekonem może być też zamiennikiem obiadu w ciągu pełnego obowiązków dnia.
Czy wiesz, że?
Kanapkę BLT możesz przygotować także w inny sposób. Wystarczy wszystkie składniki, czyli sałatę, bekon, pomidora i awokado, posiekać, dodać majonez i przyprawy, i tak powstałą pastę wyłożyć między dwie kromki chleba tostowego. Wyjątkowy smak gwarantowany!
Dla urozmaicenia:
Kanapka z boczkiem jest prosta w wykonaniu, a użyte składniki często mamy w naszej lodówce na co dzień. Przedstawiony przez nas przepis jest bazą do kolejnych eksperymentów. W końcu każdy lubi inne dodatki. Możesz modyfikować recepturę na swoje sposoby, dodać ulubiony sos lub zmienić warzywa. Najważniejsze jest to, aby nie zapomnieć o boczku! Wykonaj nasz przepis na kanapkę BLT z majonezem i sprawdź, jakie to proste.




































