
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
0.25 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
4 sztuki
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Placki tortilla opiecz krótko na rozgrzanej patelni i wystudź. Na każdym z nich połóż sałatę oraz ser.

Krok 2
Paprykę, ogórka oraz pomidora pokrój w kostkę, przełóż do miseczki. Majonez wymieszaj z ketchupem i połącz z warzywami, wymieszaj.

Krok 3
Przygotowane warzywa nałóż na placki. Tortille zwiń ścisło pamiętając, aby starannie zawinąć brzegi do środka - zawartość kanapki nie będzie wydostawać się na zewnątrz. Gotowe kanapki zawiń w papier śniadaniowy.


Dobra rada:
Jeśli w Twojej kuchni jest elektryczny grill, taką kanapkę możesz jeszcze grillować.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka wrap z warzywami
Kanapki nie muszą być nudne! I nie zawsze potrzebujesz chleba, aby je zrobić. Możesz odmienić swoje śniadanie lub lunch, przygotowując tortillę z warzywami. Wystarczy kwadrans, a pełna zdrowych warzywa kanapka z tortillą będzie gotowa.
Dla kogo?
Dla miłośników tortilli! Jeśli lubisz jeść je pod różnymi postaciami, na pewno docenisz wrapy warzywne.
Na jaką okazję?
Wrapy z warzywami to idealny sposób na wartościowe śniadanie. Zabierz je do pracy, a ten pomysł na lunch stanie się jednym z ulubionych.
Czy wiesz, że?
Dawniej, meksykańskie tortille powstawały z mąki kukurydzianej. Obecnie, równie popularne są te wykonane z mąki pszennej.
Dla urozmaicenia
Jeśli masz grill elektryczny, przygotuj na nim tortillę z warzywami, grillując go przez kilka minut. Kanapka na ciepło zyska nowy smak.