
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry.
Krok 2
W każdym z plastrów zrób głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.
Krok 3
Włóż do każdej z kieszonek pokrojoną w kosteczkę szynkę i starty ser oscypek.
Krok 4
Kieszonki schabowe obsmaż krótko na patelni z obu stron. Przełóż do rondla.
Krok 5
Wymieszaj Fix Knorr z 250 ml wody. Zalej przygotowanym sosem kieszonki schabowe i gotuj przez ok. 10 minut, aż mięso będzie miękkie. Jeśli uznasz, że sos jest zbyt gęsty dolej trochę wody.
Krok 6
Gotowe kieszonki schabowe podawaj najlepiej z ryżem lub ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























