
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry.
Krok 2
W każdym z plastrów zrób głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.
Krok 3
Włóż do każdej z kieszonek pokrojoną w kosteczkę szynkę i starty ser oscypek.
Krok 4
Kieszonki schabowe obsmaż krótko na patelni z obu stron. Przełóż do rondla.
Krok 5
Wymieszaj Fix Knorr z 250 ml wody. Zalej przygotowanym sosem kieszonki schabowe i gotuj przez ok. 10 minut, aż mięso będzie miękkie. Jeśli uznasz, że sos jest zbyt gęsty dolej trochę wody.
Krok 6
Gotowe kieszonki schabowe podawaj najlepiej z ryżem lub ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej