Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry.

Krok 2

W każdym z plastrów zrób głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.

Krok 3

Włóż do każdej z kieszonek pokrojoną w kosteczkę szynkę i starty ser oscypek.

Krok 4

Kieszonki schabowe obsmaż krótko na patelni z obu stron. Przełóż do rondla.

Krok 5

Wymieszaj Fix Knorr z 250 ml wody. Zalej przygotowanym sosem kieszonki schabowe i gotuj przez ok. 10 minut, aż mięso będzie miękkie. Jeśli uznasz, że sos jest zbyt gęsty dolej trochę wody.

Krok 6

Gotowe kieszonki schabowe podawaj najlepiej z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Arancini
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej