Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry.

Krok 2

W każdym z plastrów zrób głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.

Krok 3

Włóż do każdej z kieszonek pokrojoną w kosteczkę szynkę i starty ser oscypek.

Krok 4

Kieszonki schabowe obsmaż krótko na patelni z obu stron. Przełóż do rondla.

Krok 5

Wymieszaj Fix Knorr z 250 ml wody. Zalej przygotowanym sosem kieszonki schabowe i gotuj przez ok. 10 minut, aż mięso będzie miękkie. Jeśli uznasz, że sos jest zbyt gęsty dolej trochę wody.

Krok 6

Gotowe kieszonki schabowe podawaj najlepiej z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Krokiety ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej