Aromatyczna sola z sosem Pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna sola z sosem Pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

3 sztuki

3 łyżki

null

3 łyżki

8 sztuk

90 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj w drobniutką kosteczkę i utrzyj razem z sokiem z cytryny i odrobiną oliwy.

Krok 2

Zalej ryby przygotowaną marynatą i odstaw w chłodne miejsce przynajmniej na 15 minut.

Krok 3

Blachę wysmaruj tłuszczem i ułóż na niej filety.

Krok 4

Oprósz solą i pieprzem, zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 5

Na każdej rybie ułóż płatek masła i posmaruj ją Pesto.

Krok 6

Orzeszki pokrój i przesmaż na suchej patelni, oprósz filety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wytrawne gofry
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej