
Składniki
null
null
4 łyżki
3 sztuki
3 łyżki
null
3 łyżki
8 sztuk
90 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj w drobniutką kosteczkę i utrzyj razem z sokiem z cytryny i odrobiną oliwy.
Krok 2
Zalej ryby przygotowaną marynatą i odstaw w chłodne miejsce przynajmniej na 15 minut.
Krok 3
Blachę wysmaruj tłuszczem i ułóż na niej filety.
Krok 4
Oprósz solą i pieprzem, zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 5
Na każdej rybie ułóż płatek masła i posmaruj ją Pesto.
Krok 6
Orzeszki pokrój i przesmaż na suchej patelni, oprósz filety.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej