
Składniki
null
null
4 łyżki
3 sztuki
3 łyżki
null
3 łyżki
8 sztuk
90 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj w drobniutką kosteczkę i utrzyj razem z sokiem z cytryny i odrobiną oliwy.
Krok 2
Zalej ryby przygotowaną marynatą i odstaw w chłodne miejsce przynajmniej na 15 minut.
Krok 3
Blachę wysmaruj tłuszczem i ułóż na niej filety.
Krok 4
Oprósz solą i pieprzem, zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 5
Na każdej rybie ułóż płatek masła i posmaruj ją Pesto.
Krok 6
Orzeszki pokrój i przesmaż na suchej patelni, oprósz filety.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej