Aromatyczna sola z sosem Pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna sola z sosem Pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

3 sztuki

3 łyżki

null

3 łyżki

8 sztuk

90 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj w drobniutką kosteczkę i utrzyj razem z sokiem z cytryny i odrobiną oliwy.

Krok 2

Zalej ryby przygotowaną marynatą i odstaw w chłodne miejsce przynajmniej na 15 minut.

Krok 3

Blachę wysmaruj tłuszczem i ułóż na niej filety.

Krok 4

Oprósz solą i pieprzem, zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 5

Na każdej rybie ułóż płatek masła i posmaruj ją Pesto.

Krok 6

Orzeszki pokrój i przesmaż na suchej patelni, oprósz filety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna sola z sosem Pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej