
Składniki
null
null
4 łyżki
3 sztuki
3 łyżki
null
3 łyżki
8 sztuk
90 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj w drobniutką kosteczkę i utrzyj razem z sokiem z cytryny i odrobiną oliwy.
Krok 2
Zalej ryby przygotowaną marynatą i odstaw w chłodne miejsce przynajmniej na 15 minut.
Krok 3
Blachę wysmaruj tłuszczem i ułóż na niej filety.
Krok 4
Oprósz solą i pieprzem, zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 5
Na każdej rybie ułóż płatek masła i posmaruj ją Pesto.
Krok 6
Orzeszki pokrój i przesmaż na suchej patelni, oprósz filety.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej