Jajka faszerowane sardynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane sardynkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo (7-8 minut) w osolonej wodzie, aby łatwo się później obrały. Zalej zimną wodą, ostudź i obierz.

Krok 2

Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka. Rozetrzyj je razem z sardynkami w miseczce. Dodaj majonez i przyprawę w mini kostkach pietruszka Knorr. Dokładnie wymieszaj. Możesz użyć blendera.

Krok 3

Napełnij połówki jajek farszem i udekoruj natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej