
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo (7-8 minut) w osolonej wodzie, aby łatwo się później obrały. Zalej zimną wodą, ostudź i obierz.
Krok 2
Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka. Rozetrzyj je razem z sardynkami w miseczce. Dodaj majonez i przyprawę w mini kostkach pietruszka Knorr. Dokładnie wymieszaj. Możesz użyć blendera.
Krok 3
Napełnij połówki jajek farszem i udekoruj natką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej