Jajka faszerowane sardynkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

115

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo (7-8 minut) w osolonej wodzie, aby łatwo się później obrały. Zalej zimną wodą, ostudź i obierz.

Krok 2

Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka. Rozetrzyj je razem z sardynkami w miseczce. Dodaj majonez i przyprawę w mini kostkach pietruszka Knorr. Dokładnie wymieszaj. Możesz użyć blendera.

Krok 3

Napełnij połówki jajek farszem i udekoruj natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej