Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo (7-8 minut) w osolonej wodzie, aby łatwo się później obrały. Zalej zimną wodą, ostudź i obierz.
Krok 2
Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka. Rozetrzyj je razem z sardynkami w miseczce. Dodaj majonez i przyprawę w mini kostkach pietruszka Knorr. Dokładnie wymieszaj. Możesz użyć blendera.
Krok 3
Napełnij połówki jajek farszem i udekoruj natką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej