Jajka faszerowane sardynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane sardynkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo (7-8 minut) w osolonej wodzie, aby łatwo się później obrały. Zalej zimną wodą, ostudź i obierz.

Krok 2

Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka. Rozetrzyj je razem z sardynkami w miseczce. Dodaj majonez i przyprawę w mini kostkach pietruszka Knorr. Dokładnie wymieszaj. Możesz użyć blendera.

Krok 3

Napełnij połówki jajek farszem i udekoruj natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej