ZAPIEKANKA Z OMLETEM przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ZAPIEKANKA Z OMLETEM

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1.5 łyżeczki

3 szczypty

3 sztuki

3 szczypty

250 mililitrów

3 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

2 szklanki

1 łyżka

0.5 kilograma

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszałam z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odstawiłam. Cebulkę poszatkowałam i zeszkliłam na łyżce oliwy, dodałam mięso i pokrojoną w półplasterki cukinię, wszystko przesmażyłam. Ostudziłam

ZAPIEKANKA Z OMLETEM - Krok 1

Krok 2

Jajka i mąkę wbiłam do miseczki,posoliłam,wymieszałam i usmażyłam omlet. Smażyłam go z obu stron na maśle z ziołami.Kiedy był już dobry zdjęłam z patelni, wystudziłam, pokroiłam w drobną kostkę i dodałam do mięsnej masy.

ZAPIEKANKA Z OMLETEM - Krok 2

Krok 3

Ryż gotowałam na półtwardo ( dokładnie 8 minut ), odcedziłam, wrzuciłam do mięsa i pozostałych składników. Wszystko zalałam śmietaną i wymieszałam.

Krok 4

Przełożyłam do naczynia żaroodpornego, posypałam startym żółtym serem. Zapiekałam w piekarniku przez 20 minut w temp. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ZAPIEKANKA Z OMLETEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ZAPIEKANKA Z OMLETEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ZAPIEKANKA Z OMLETEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ZAPIEKANKA Z OMLETEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ZAPIEKANKA Z OMLETEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ZAPIEKANKA Z OMLETEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ZAPIEKANKA Z OMLETEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ZAPIEKANKA Z OMLETEM - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej