ZAPIEKANKA Z OMLETEM

Autor: Islander85 Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szczypty

3 sztuki

3 szczypty

1 sztuka

1 łyżka

0.5 kilograma

2 łyżki

1.5 łyżeczki

2 szklanki

250 mililitrów

1 sztuka

3 szklanki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszałam z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odstawiłam. Cebulkę poszatkowałam i zeszkliłam na łyżce oliwy, dodałam mięso i pokrojoną w półplasterki cukinię, wszystko przesmażyłam. Ostudziłam

ZAPIEKANKA Z OMLETEM - Krok 1

Krok 2

Jajka i mąkę wbiłam do miseczki,posoliłam,wymieszałam i usmażyłam omlet. Smażyłam go z obu stron na maśle z ziołami.Kiedy był już dobry zdjęłam z patelni, wystudziłam, pokroiłam w drobną kostkę i dodałam do mięsnej masy.

ZAPIEKANKA Z OMLETEM - Krok 2

Krok 3

Ryż gotowałam na półtwardo ( dokładnie 8 minut ), odcedziłam, wrzuciłam do mięsa i pozostałych składników. Wszystko zalałam śmietaną i wymieszałam.

Krok 4

Przełożyłam do naczynia żaroodpornego, posypałam startym żółtym serem. Zapiekałam w piekarniku przez 20 minut w temp. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Węgierska zupa gulaszowa Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Węgierska zupa gulaszowa Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej