Muffiny orzechowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

60

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

100 gramów

50 gramów

300 gramów

2 łyżeczki

100 gramów

50 mililitrów

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy włóż do nagrzanego piekarnika i piecz, do momentu kiedy skórka zacznie pękać.

Krok 2

Wyjmij i wrzuć do papierowej torby, obetrzyj ze skórki, a następnie pokrusz.

Krok 3

Foremki na muffinki wysmaruj oliwą.

Krok 4

Do mąki wsyp cukier, proszek do pieczenia i sól i wymieszaj.

Krok 5

Jaja roztrzep i dodaj do nich maślankę oraz olej z pestek winogron.

Krok 6

Do jaj z maślanką dodaj mąkę z cukrem oraz orzechy, szybko wymieszaj. Nie wyrabiaj!

Krok 7

Ciasto przelej do foremek i wstaw na piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piecz przez 25 minut.

Krok 8

Po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej