
Składniki
2 sztuki
4 szklanki
na ciasto:
0.75 łyżeczki
0.6 szklanki
1 szklanka
1 szklanka
0.5 łyżeczki
10 dekagramów
4 łyżeczki
1 łyżeczka
1 kilogram
300 mililitrów
0.25 szklanki
0.25 łyżeczki
0.25 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw zrób ciasto - wymieszaj dokładnie razem cukier (bez jednej łyżki), proszek do pieczenia, mąkę, sól, sodę, masło oraz cynamon.
Krok 2
Ubij jajka i odłóż jedną łyżeczkę a resztę zmieszaj z jogurtem i dodaj do ciasta.
Krok 3
Zagnieć ciasto a następnie rozwałkuj tak żeby miało grubość około jednego centymetra. Wytnij z niego koła.
Krok 4
Rozłóż ciastka na papierze do pieczenia i posmaruj je odłożonym jajkiem a potem posyp pozostałym cukrem. Piecz do uzyskania złotego koloru w temperaturze 200 stopni (około 20 minut) a potem ostudź.
Krok 5
Wypestkowane brzoskwinie pokrój na plastry. Zmieszaj cukier ze szklanką wody, zagotuj i mieszaj dopóki się nie rozpuści. Powstały syrop wlej do brzoskwiń i poczekaj aż ostygnie.
Krok 6
Przygotuj żelatynę według przepisu na opakowaniu. Ubij śmietanę i zmieszaj cukrem pudrem a potem powoli dodawaj żelatynę.
Krok 7
Przekrój ciastka w poprzek i przełóż je bitą śmietaną, malinami oraz plastrami brzoskwiń. Następnie polej je syropem brzoskwiniowym i oprósz cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej