Cynamonowe ciasteczka z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowe ciasteczka z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 szklanki

na ciasto:

0.75 łyżeczki

0.6 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

0.5 łyżeczki

10 dekagramów

4 łyżeczki

1 łyżeczka

1 kilogram

300 mililitrów

0.25 szklanki

0.25 łyżeczki

0.25 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw zrób ciasto - wymieszaj dokładnie razem cukier (bez jednej łyżki), proszek do pieczenia, mąkę, sól, sodę, masło oraz cynamon.

Krok 2

Ubij jajka i odłóż jedną łyżeczkę a resztę zmieszaj z jogurtem i dodaj do ciasta.

Krok 3

Zagnieć ciasto a następnie rozwałkuj tak żeby miało grubość około jednego centymetra. Wytnij z niego koła.

Krok 4

Rozłóż ciastka na papierze do pieczenia i posmaruj je odłożonym jajkiem a potem posyp pozostałym cukrem. Piecz do uzyskania złotego koloru w temperaturze 200 stopni (około 20 minut) a potem ostudź.

Krok 5

Wypestkowane brzoskwinie pokrój na plastry. Zmieszaj cukier ze szklanką wody, zagotuj i mieszaj dopóki się nie rozpuści. Powstały syrop wlej do brzoskwiń i poczekaj aż ostygnie.

Krok 6

Przygotuj żelatynę według przepisu na opakowaniu. Ubij śmietanę i zmieszaj cukrem pudrem a potem powoli dodawaj żelatynę.

Krok 7

Przekrój ciastka w poprzek i przełóż je bitą śmietaną, malinami oraz plastrami brzoskwiń. Następnie polej je syropem brzoskwiniowym i oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowe ciasteczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowe ciasteczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowe ciasteczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowe ciasteczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowe ciasteczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowe ciasteczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowe ciasteczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowe ciasteczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej