Ciasto Cobbler – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cobbler

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

0.6 szklanki

1 szklanka

4 łyżki

2 łyżeczki

200 gramów

2 łyżki

200 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porto rozlej do dwóch rondelku. Do jednego dorzuć żurawinę. Pigwy obierz, wypestkuj, pokrój w kostkę i dodaj drugiego.

Krok 2

Gotuj, tak by prawie cały alkohol odparował z rondelków.

Krok 3

Do mąki dodaj cukier, proszek do pieczenia i sól.

Krok 4

Dolej mleko oraz 2 łyżki stopionego masła. Mieszaj, do momentu gdy otrzymasz gładkie ciasto.

Krok 5

Dodaj żurawinę i ponownie wymieszaj.

Krok 6

Formę posmaruj pozostałym masłem, wlej ciasto i poukładaj na nim kawałki pigwy.

Krok 7

Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po wyjęciu posyp cukrem pudrem i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zielone Gofry a la pizza
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej