Ciasto Cobbler – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cobbler

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

0.6 szklanki

1 szklanka

4 łyżki

2 łyżeczki

200 gramów

2 łyżki

200 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porto rozlej do dwóch rondelku. Do jednego dorzuć żurawinę. Pigwy obierz, wypestkuj, pokrój w kostkę i dodaj drugiego.

Krok 2

Gotuj, tak by prawie cały alkohol odparował z rondelków.

Krok 3

Do mąki dodaj cukier, proszek do pieczenia i sól.

Krok 4

Dolej mleko oraz 2 łyżki stopionego masła. Mieszaj, do momentu gdy otrzymasz gładkie ciasto.

Krok 5

Dodaj żurawinę i ponownie wymieszaj.

Krok 6

Formę posmaruj pozostałym masłem, wlej ciasto i poukładaj na nim kawałki pigwy.

Krok 7

Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po wyjęciu posyp cukrem pudrem i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej