Ciasto Cobbler – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cobbler

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

0.6 szklanki

1 szklanka

4 łyżki

2 łyżeczki

200 gramów

2 łyżki

200 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porto rozlej do dwóch rondelku. Do jednego dorzuć żurawinę. Pigwy obierz, wypestkuj, pokrój w kostkę i dodaj drugiego.

Krok 2

Gotuj, tak by prawie cały alkohol odparował z rondelków.

Krok 3

Do mąki dodaj cukier, proszek do pieczenia i sól.

Krok 4

Dolej mleko oraz 2 łyżki stopionego masła. Mieszaj, do momentu gdy otrzymasz gładkie ciasto.

Krok 5

Dodaj żurawinę i ponownie wymieszaj.

Krok 6

Formę posmaruj pozostałym masłem, wlej ciasto i poukładaj na nim kawałki pigwy.

Krok 7

Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po wyjęciu posyp cukrem pudrem i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej