Ciasto Cobbler – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cobbler

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

0.6 szklanki

1 szklanka

4 łyżki

2 łyżeczki

200 gramów

2 łyżki

200 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porto rozlej do dwóch rondelku. Do jednego dorzuć żurawinę. Pigwy obierz, wypestkuj, pokrój w kostkę i dodaj drugiego.

Krok 2

Gotuj, tak by prawie cały alkohol odparował z rondelków.

Krok 3

Do mąki dodaj cukier, proszek do pieczenia i sól.

Krok 4

Dolej mleko oraz 2 łyżki stopionego masła. Mieszaj, do momentu gdy otrzymasz gładkie ciasto.

Krok 5

Dodaj żurawinę i ponownie wymieszaj.

Krok 6

Formę posmaruj pozostałym masłem, wlej ciasto i poukładaj na nim kawałki pigwy.

Krok 7

Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po wyjęciu posyp cukrem pudrem i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cobbler - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej