Chlebek piwny "Beerbread" – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb piwny - Beerbread

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

0.5 łyżeczki

0.3 szklanki

60 gramów

4 łyżeczki

1 łyżeczka

500 mililitrów

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj cukier oraz proszek do pieczenia, sól i wymieszaj.

Krok 2

Wlej piwo i mieszaj przez chwilę, ale nie za długo. Powinno mieć konsystencję kisielu i grudki.

Krok 3

Ciasto przełóż do 2 brytfanek, polej stopionym masłem i posyp bazylią oraz rozmarynem.

Krok 4

Włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez 50 minut.

Krok 5

Po upieczeniu natychmiast wyjmij z brytfanki. Podawaj na ciepło do potraw pikantnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ciabatta z serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej