
Składniki
3 szklanki
0.5 łyżeczki
0.3 szklanki
60 gramów
4 łyżeczki
1 łyżeczka
500 mililitrów
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj cukier oraz proszek do pieczenia, sól i wymieszaj.
Krok 2
Wlej piwo i mieszaj przez chwilę, ale nie za długo. Powinno mieć konsystencję kisielu i grudki.
Krok 3
Ciasto przełóż do 2 brytfanek, polej stopionym masłem i posyp bazylią oraz rozmarynem.
Krok 4
Włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez 50 minut.
Krok 5
Po upieczeniu natychmiast wyjmij z brytfanki. Podawaj na ciepło do potraw pikantnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej