Chlebek piwny "Beerbread" – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb piwny - Beerbread

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

0.5 łyżeczki

0.3 szklanki

60 gramów

4 łyżeczki

1 łyżeczka

500 mililitrów

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj cukier oraz proszek do pieczenia, sól i wymieszaj.

Krok 2

Wlej piwo i mieszaj przez chwilę, ale nie za długo. Powinno mieć konsystencję kisielu i grudki.

Krok 3

Ciasto przełóż do 2 brytfanek, polej stopionym masłem i posyp bazylią oraz rozmarynem.

Krok 4

Włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez 50 minut.

Krok 5

Po upieczeniu natychmiast wyjmij z brytfanki. Podawaj na ciepło do potraw pikantnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej