Chlebek piwny "Beerbread" – Zobacz na przepisy.pl

Chleb piwny - Beerbread

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

0.5 łyżeczki

0.3 szklanki

60 gramów

4 łyżeczki

1 łyżeczka

500 mililitrów

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj cukier oraz proszek do pieczenia, sól i wymieszaj.

Krok 2

Wlej piwo i mieszaj przez chwilę, ale nie za długo. Powinno mieć konsystencję kisielu i grudki.

Krok 3

Ciasto przełóż do 2 brytfanek, polej stopionym masłem i posyp bazylią oraz rozmarynem.

Krok 4

Włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez 50 minut.

Krok 5

Po upieczeniu natychmiast wyjmij z brytfanki. Podawaj na ciepło do potraw pikantnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb piwny - Beerbread - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa chrzanowa z jajkiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej