Faszerowane papryczki chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane papryczki chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

25 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki chili umyj dokładnie osusz i rozetnij. Usuń nasiona i zalej papryczki wrzątkiem. Pozostaw na jedną minutę, odsącz i przelej zimną wodą.

Krok 2

Nadziej połówki warzyw rozkruszonym serem pleśniowym.

Krok 3

Faszerowane papryczki ułóż na półmisku i tuż przed podaniem polej je odrobiną miodu akacjowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane papryczki chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane papryczki chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane papryczki chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane papryczki chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane papryczki chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane papryczki chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane papryczki chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane papryczki chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej