Kebab z mięsa i bakłażana - przepis na szaszłyki | Przepisy.pl pixel

Kebab z mięsa i bakłażana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

6 sztuk

2 łyżki

60 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

450 gramów

360 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i bakłażana pokrój na 24 kawałki.

Krok 2

Papryczkę chili posiekaj, szalotki przekrój na ćwiartki, czosnek rozetrzyj, a natkę i tymianek posiekaj.

Krok 3

8 szpadek do szaszłyków namocz w wodzie. Na każdą nałóż 3 kawałki mięsa, bakłażana oraz cebuli.

Krok 4

Do oliwy dodaj tymianek, natkę, sok z pomarańczy, czosnek, chili, pieprz i sól i wszystko wymieszaj.

Krok 5

Szaszłyki umieść w marynacie i zostaw na noc.

Krok 6

Upiecz je na grillu.

Krok 7

Podawaj z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab z mięsa i bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab z mięsa i bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab z mięsa i bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab z mięsa i bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab z mięsa i bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab z mięsa i bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab z mięsa i bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab z mięsa i bakłażana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Chłodnik litewski
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej