Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

133 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w plastry i rozbij, po czym oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Następnie podsmaż je z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Zetrzyj drobno oscypek i dodaj do mięsa, po czym kontynuuj podsmażanie.

Krok 4

Przygotuj Fix Spaghetti Carbonara Knorr według przepisu na opakowaniu i połącz z całością. Podawaj danie udekorowane posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiemEskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem

Szukasz ciekawego sposobu na przygotowanie dania obiadowego? W takim razie koniecznie wypróbuj przepis na eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem. Podstawowym składnikiem tego dania jest chuda cielęcina lub polędwica wieprzowa. Mięso pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz pieprzem i podsmaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia dodaj do mięsa starty drobno oscypek i dopraw całość do smaku: rozmarynem, tymiankiem lub świeżo zmielonym pieprzem. Pamiętaj, że doskonałym dodatkiem do eskalopków będzie gęsty sos carbonara. Gotowe danie udekoruj posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki i podawaj razem z ugotowaną brukselką, marchewką i pieczonymi w ziołach ziemniakami. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis na eskalopki odrobinę modyfikować, na przykład zapiekając je razem z cebulą, pieczarkami i żółtym serem. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na pyszne eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem – sprawdzą się na wiele okazji. Życzymy smacznego.