Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem
średnie
48 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
50 gramów
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w plastry i rozbij, po czym oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Następnie podsmaż je z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Zetrzyj drobno oscypek i dodaj do mięsa, po czym kontynuuj podsmażanie.
Krok 4
Przygotuj Fix Spaghetti Carbonara Knorr według przepisu na opakowaniu i połącz z całością. Podawaj danie udekorowane posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem
Szukasz ciekawego sposobu na przygotowanie dania obiadowego? W takim razie koniecznie wypróbuj przepis na eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem. Podstawowym składnikiem tego dania jest chuda cielęcina lub polędwica wieprzowa. Mięso pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz pieprzem i podsmaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia dodaj do mięsa starty drobno oscypek i dopraw całość do smaku: rozmarynem, tymiankiem lub świeżo zmielonym pieprzem. Pamiętaj, że doskonałym dodatkiem do eskalopków będzie gęsty sos carbonara. Gotowe danie udekoruj posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki i podawaj razem z ugotowaną brukselką, marchewką i pieczonymi w ziołach ziemniakami. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis na eskalopki odrobinę modyfikować, na przykład zapiekając je razem z cebulą, pieczarkami i żółtym serem. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na pyszne eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem – sprawdzą się na wiele okazji. Życzymy smacznego.