Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
140 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w plastry i rozbij, po czym oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Następnie podsmaż je z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Zetrzyj drobno oscypek i dodaj do mięsa, po czym kontynuuj podsmażanie.

Krok 4

Przygotuj Fix Spaghetti Carbonara Knorr według przepisu na opakowaniu i połącz z całością. Podawaj danie udekorowane posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiemEskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem

Szukasz ciekawego sposobu na przygotowanie dania obiadowego? W takim razie koniecznie wypróbuj przepis na eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem. Podstawowym składnikiem tego dania jest chuda cielęcina lub polędwica wieprzowa. Mięso pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz pieprzem i podsmaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia dodaj do mięsa starty drobno oscypek i dopraw całość do smaku: rozmarynem, tymiankiem lub świeżo zmielonym pieprzem. Pamiętaj, że doskonałym dodatkiem do eskalopków będzie gęsty sos carbonara. Gotowe danie udekoruj posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki i podawaj razem z ugotowaną brukselką, marchewką i pieczonymi w ziołach ziemniakami. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis na eskalopki odrobinę modyfikować, na przykład zapiekając je razem z cebulą, pieczarkami i żółtym serem. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na pyszne eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem – sprawdzą się na wiele okazji. Życzymy smacznego.