Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

130 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w plastry i rozbij, po czym oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Następnie podsmaż je z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Zetrzyj drobno oscypek i dodaj do mięsa, po czym kontynuuj podsmażanie.

Krok 4

Przygotuj Fix Spaghetti Carbonara Knorr według przepisu na opakowaniu i połącz z całością. Podawaj danie udekorowane posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa z patelni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiemEskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem

Szukasz ciekawego sposobu na przygotowanie dania obiadowego? W takim razie koniecznie wypróbuj przepis na eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem. Podstawowym składnikiem tego dania jest chuda cielęcina lub polędwica wieprzowa. Mięso pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz pieprzem i podsmaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia dodaj do mięsa starty drobno oscypek i dopraw całość do smaku: rozmarynem, tymiankiem lub świeżo zmielonym pieprzem. Pamiętaj, że doskonałym dodatkiem do eskalopków będzie gęsty sos carbonara. Gotowe danie udekoruj posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki i podawaj razem z ugotowaną brukselką, marchewką i pieczonymi w ziołach ziemniakami. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis na eskalopki odrobinę modyfikować, na przykład zapiekając je razem z cebulą, pieczarkami i żółtym serem. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na pyszne eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem – sprawdzą się na wiele okazji. Życzymy smacznego.