Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

139 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w plastry i rozbij, po czym oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Następnie podsmaż je z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Zetrzyj drobno oscypek i dodaj do mięsa, po czym kontynuuj podsmażanie.

Krok 4

Przygotuj Fix Spaghetti Carbonara Knorr według przepisu na opakowaniu i połącz z całością. Podawaj danie udekorowane posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiemEskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem

Szukasz ciekawego sposobu na przygotowanie dania obiadowego? W takim razie koniecznie wypróbuj przepis na eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem. Podstawowym składnikiem tego dania jest chuda cielęcina lub polędwica wieprzowa. Mięso pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz pieprzem i podsmaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia dodaj do mięsa starty drobno oscypek i dopraw całość do smaku: rozmarynem, tymiankiem lub świeżo zmielonym pieprzem. Pamiętaj, że doskonałym dodatkiem do eskalopków będzie gęsty sos carbonara. Gotowe danie udekoruj posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki i podawaj razem z ugotowaną brukselką, marchewką i pieczonymi w ziołach ziemniakami. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis na eskalopki odrobinę modyfikować, na przykład zapiekając je razem z cebulą, pieczarkami i żółtym serem. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na pyszne eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem – sprawdzą się na wiele okazji. Życzymy smacznego.