Ciasto na pierogi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto na pierogi

Autor: lordpid

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

7 łyżek

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 1 szklanki mąki dodaj olej i wrzątek. Porządnie wymieszaj.

Krok 2

Ciasto musi się wystudzić

Krok 3

Po wystudzeniu dodaj resztę mąki do uzyskania odpowiedniej konsystencji, która pozwoli na rozwałkowanie. Ciasto powinno nie kleić się do stolnicy oraz powinno być lśniące i elastyczne to pozwoli Ci na łatwe sklejanie pierogów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Naleśniki a la gołąbki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej