Sałatka łososiowa z nutą cytrynową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka łososiowa z nutą cytrynową

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

3 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

sałatę lodową myjemy osuszamy rwiemy na kawałki. układamy na talerzu. Pomidora kroimy w półplasterki,paprykę w słupki,cytrynę w krążki, cebulę w piórka. Jako w ósemki.

Krok 2

Wszystkie wykładamy na sałatę lodową. Z plastrów łososia robimy różyczki , Jajko, groszek. Całość polewamy sosem Koperkowy-ziolowy Knorr

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka    łososiowa z  nutą   cytrynową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka    łososiowa z  nutą   cytrynową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka    łososiowa z  nutą   cytrynową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka    łososiowa z  nutą   cytrynową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka    łososiowa z  nutą   cytrynową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka    łososiowa z  nutą   cytrynową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka    łososiowa z  nutą   cytrynową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka    łososiowa z  nutą   cytrynową  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej