Klopsiki rybne z miruny w sosie borowikowym
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
600 gramów
2 opakowania
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżeczka
600 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę i zeszklij na patelni z rozgrzanym masłem. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Z filetów usuń skórę i pozbądź się ości jeśli posiada, po czym zmiel ja na maszynce do mielenia.
Krok 3
Do zmielonej ryby dodaj podsmażoną cebule i czosnek, bułkę tartą i 2 jajka. Po czym wyrób z połączonych składników jednolitą masę i uformuj małe kuleczki, które delikatnie obtocz w mące.
Krok 4
Sos borowikowy wymieszaj z zimną wodą, śmietaną i zagotuj cały czas mieszając, po czym dodaj do gotującego się sosu klopsiki z miruny. Całość gotuj przez ok. 10 minut na małym ogniu delikatnie mieszając.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej