Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
200 mililitrów
1 sztuka
5 gramów
1 szczypta
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Koktajl z gruszki i cynamonu
Pora na: Drugie śniadanie.
Na drugi posiłek w ciągu dnia polecamy dziś koktajl z gruszki i cynamonu. Różni się od tradycyjnych koktajli składnikami – nie zawiera bowiem mleka ani jogurtu. Bazą jest napój sojowy bez cukru, który nadaje wyjątkowego smaku. Niezbędnym składnikiem koktajlu jest siemię lniane, które nie tylko zagęści napój, ale także doda mu delikatnego, orzechowego aromatu. Nie zapomnijcie o szczypcie cynamonu i imbiru, które wyostrzą smak gruszkowego koktajlu. Smacznego!
Dla kogo?
Koktajl gruszkowo – cynamonowy to pomysł na drugie śniadanie przede wszystkim dla osób stosujących zbilansowaną dietę wysokobiałkową. Przepis przypadnie do gustu miłośnikom owocowych napojów, przygotowywanych w kilka minut.
Wiesz, co jesz!
Koktajl zawiera 168,1 kalorii, 4,9 g błonnika oraz 7,5 g białka.
Czy wiesz, że?
Cynamon produkowany jest z kory cynamonowca, która jest suszona i – w zależności od formy, w jakiej ma trafić do sprzedaży – mielona. Charakterystyczny smak i aromat przyprawa zawdzięcza olejkowi cynamonowemu, zawartemu w korze.