Łosoś z koprem włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z koprem włoskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
387 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

196 osób wydrukowało

Pobierz pdf

324 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

1 sztuka

15 sztuk

1 pęczek

50 mililitrów

100 gramów

5 łyżek

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą i winem.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 1

Krok 2

Łososia oczyść z ości, skóry i pokrój na steki o grubości około 2 cm. Następnie umieść w przygotowanej marynacie.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 2

Krok 3

Koper włoski pokrój w bardzo cienkie plastry, a pomidorki przekrój na pół.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 3

Krok 4

Rybę i warzywa umieść w torebkach do smażenia i dokładnie je zamknij, aby nic nie wyciekło podczas smażenia.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 4

Krok 5

Smaż 10 minut, obracając rybę co jakiś czas.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 5

Krok 6

Po usmażeniu rybę i warzywa wraz z powstałym sokiem przełóż z torebki na talerz, delikatnie oddzielając rybę od soku i warzyw.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 6

Krok 7

Warzywa znów umieść na patelni, dodaj do nich 100 gramów masła i energicznie mieszając, spraw, aby masło połączyło się w emulsję z warzywami w sosie.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 7

Krok 8

Rybę podawaj polaną sosem z warzywami na białym ryżu. Udekoruj syropem balsamicznym.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 8
1

Opinie o przepisie

  • peter fiegler

    peter fiegler , 20.12.2016

    Bardzo pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Łosoś w sosie cytrynowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś z koprem włoskim Łosoś z koprem włoskim

Łosoś to królewska ryba. Przyciąga niezwykle intensywnym, różowawym kolorem i delikatnym smakiem. Można go piec, nadziewać, dodawać do sałatek oraz jeść go na kanapkach. Jest ryba, która z twojego zwykłego obiadu uczyni królewską ucztę. Łosoś przyrządzony w marynacie paprykowo-rozmarynowej nabierze zupełnie nowych walorów smakowych. Usmaż go z soczystymi pomidorami koktajlowymi lub malinowymi. Największą niespodzianką w tym daniu jest grillowany koper włoski, który rzadko gości na polskich stołach. Koper włoski, zwany również fenkułem, jest warzywem używanym zazwyczaj jako przyprawa. Ma charakterystyczny kształt, anyżkowy posmak i pochodzi z regionu basenu Morza Śródziemnego, dlatego też najczęściej stosowany jest w kuchni włoskiej i francuskiej. Jego korzenie, łodygi i liście są jadalne. Koper nada każdemu daniu charakterystyczny aromat. Łososia z fenukłem podawaj z ryżem.