Muffinki ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki ze śliwkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 łyżka

4 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szklanka

0.5 szklanki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Muffinki piec w 180 st. przez ok. 20-25 na złotobrązowy kolor. Można sprawdzać patyczkiem. Smacznego!

Krok 2

Na każdą muffinkę kłaść po pół śliwki.

Krok 3

Śliwki umyć i przekroić na pół wyjmując pestkę.

Krok 4

Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i do nich łyżką przekładać ciasto do 2/3 wysokości.

Krok 5

Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać niezbyt dokładnie.

Krok 6

W jednej misce połączyć ze sobą wszystkie sypkie składniki, a w drugiej wszystkie mokre składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej