
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
100 gramów
ciasto na naleśniki:
250 gramów
500 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj ze sobą na gładką masę i smaż naleśniki na przetartej olejem patelni na złocisto z obu stron.

Krok 2
Kurczaka pokrój w kostkę, dodaj przyprawę do kurczaka i odstaw na kilkanaście minut.Cukinię podziel na 4 i wytnij gniazda nasienne, pokrój w cienkie plastry, paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę.

Krok 3
Na patelni przesmaż kurczaka, dodaj cukinię i paprykę, podsmaż wszystko razem i dopraw pieprzem.

Krok 4
Na naleśnikach ułóż farsz i posyp startym serem , złóż na 4. Podawaj odsmażone na suchej patelni.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej