Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

1 kilogram

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zostaw na noc do namoczenia. Następnie ugotuj, odcedź i pokrój.

Krok 2

Kapustę wypłucz, odcedź i ugotuj w małej ilości wody, aby zmiękła.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Zeszklij na oleju, dodaj grzyby i kapustę. Podsmaż, ciągle mieszając do momentu, gdy kapusta ściemnieje, przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź, obierz i zmiel w maszynce. Dodaj 1/3 łyżeczki soli i mąkę ziemniaczaną. Zagnieć ciasto.

Krok 5

Uformuj wałek o średnicy 8 cm i pokrój w 1 cm plastry. Na każdy nałóż farsz, zlep brzegi i formuj paluch, lekko spłaszcz.

Krok 6

Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pulpety z grzybowym sosem
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej