Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

1 kilogram

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zostaw na noc do namoczenia. Następnie ugotuj, odcedź i pokrój.

Krok 2

Kapustę wypłucz, odcedź i ugotuj w małej ilości wody, aby zmiękła.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Zeszklij na oleju, dodaj grzyby i kapustę. Podsmaż, ciągle mieszając do momentu, gdy kapusta ściemnieje, przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź, obierz i zmiel w maszynce. Dodaj 1/3 łyżeczki soli i mąkę ziemniaczaną. Zagnieć ciasto.

Krok 5

Uformuj wałek o średnicy 8 cm i pokrój w 1 cm plastry. Na każdy nałóż farsz, zlep brzegi i formuj paluch, lekko spłaszcz.

Krok 6

Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej