Pasta z fasoli z pumperniklem

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

5

50 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

78 osób wydrukowało

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

120 gramów

2 sztuki

16 sztuk

6 łyżeczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz wcześniej na kilka godzin. Zmień wodę i ugotuj. Lekko przestudzoną zmiksuj blenderem wraz z obranym czosnkiem i olejem. Dopraw oregano.

Pasta z fasoli z pumperniklem - Krok 1

Krok 2

Suszone śliwki pokrój w drobną kostkę.

Pasta z fasoli z pumperniklem - Krok 2

Krok 3

Nałóż pastę na kawałki pumpernikla, posyp suszonymi śliwkami.

Pasta z fasoli z pumperniklem - Krok 3
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej