Pasta z fasoli z pumperniklem

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

5

54 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

78 osób wydrukowało

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

120 gramów

2 sztuki

16 sztuk

6 łyżeczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz wcześniej na kilka godzin. Zmień wodę i ugotuj. Lekko przestudzoną zmiksuj blenderem wraz z obranym czosnkiem i olejem. Dopraw oregano.

Pasta z fasoli z pumperniklem - Krok 1

Krok 2

Suszone śliwki pokrój w drobną kostkę.

Pasta z fasoli z pumperniklem - Krok 2

Krok 3

Nałóż pastę na kawałki pumpernikla, posyp suszonymi śliwkami.

Pasta z fasoli z pumperniklem - Krok 3
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej