Pieczona golonka z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona golonka z kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

400 mililitrów

3 sztuki

1 pęczek

4 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki włóż do garnka. Zalej dwoma litrami wody. Kapustę poszatkuj i również przełóż do garnka i zalej wodą.

Krok 2

Do mięsa dodaj rozdrobnioną włoszczyzną.

Krok 3

Dodaj również połowę przypraw do golonki i pozostałe do kapusty.

Krok 4

Do mięsa dodaj dwie kostki Knorr, zaś do kapusty 1. Całość gotuj powoli ok. 1,5h.

Krok 5

Po tym czasie wyjmij kapustę i ułóż ją w naczyniu żaroodpornym. Na kapuście połóż odcedzone golonki. Całość polej odrobiną piwa.

Krok 6

Następnie piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, polewając od czasu do czasu piwem aż skorka zrobi się rumiana i chrupiąca. Podawaj z gotowanymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona golonka z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona golonka z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona golonka z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona golonka z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona golonka z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona golonka z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona golonka z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona golonka z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej