
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
400 mililitrów
3 sztuki
1 pęczek
4 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonki włóż do garnka. Zalej dwoma litrami wody. Kapustę poszatkuj i również przełóż do garnka i zalej wodą.
Krok 2
Do mięsa dodaj rozdrobnioną włoszczyzną.
Krok 3
Dodaj również połowę przypraw do golonki i pozostałe do kapusty.
Krok 4
Do mięsa dodaj dwie kostki Knorr, zaś do kapusty 1. Całość gotuj powoli ok. 1,5h.
Krok 5
Po tym czasie wyjmij kapustę i ułóż ją w naczyniu żaroodpornym. Na kapuście połóż odcedzone golonki. Całość polej odrobiną piwa.
Krok 6
Następnie piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, polewając od czasu do czasu piwem aż skorka zrobi się rumiana i chrupiąca. Podawaj z gotowanymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej