Piernik z bakaliami - dojrzewający

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

69

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.25 szklanki

0.5 litra

2 sztuki

1 łyżeczka

10 dekagramów

10 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparzyć, zdjąć skórkę.

Krok 2

Miód podgrzać, przelać do makutry.

Krok 3

Gdy wystygnie, utrzeć dodając po jednym żółtku.

Krok 4

Wsypać przesianą mąkę, sodę rozpuszczoną w łyżce wody i korzenie.

Krok 5

Utrzeć na jednolitą masę.

Krok 6

Dodać skórkę i migdały.

Krok 7

Z białek ubić pianę, ostrożnie wymieszać z masą.

Krok 8

Ciasto przełożyć do podłużnej foremki (posmarowanej masłem i posypanej mąką).

Krok 9

Piec ok 1 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernik z bakaliami - dojrzewający - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernik z bakaliami - dojrzewający - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernik z bakaliami - dojrzewający - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernik z bakaliami - dojrzewający - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernik z bakaliami - dojrzewający - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernik z bakaliami - dojrzewający - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernik z bakaliami - dojrzewający - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej