Piernik dojrzewający z bakaliami - tradycyjny przepis | Przepisy.pl

Piernik z bakaliami - dojrzewający

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.25 szklanki

0.5 litra

2 sztuki

1 łyżeczka

10 dekagramów

10 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparzyć, zdjąć skórkę.

Krok 2

Miód podgrzać, przelać do makutry.

Krok 3

Gdy wystygnie, utrzeć dodając po jednym żółtku.

Krok 4

Wsypać przesianą mąkę, sodę rozpuszczoną w łyżce wody i korzenie.

Krok 5

Utrzeć na jednolitą masę.

Krok 6

Dodać skórkę i migdały.

Krok 7

Z białek ubić pianę, ostrożnie wymieszać z masą.

Krok 8

Ciasto przełożyć do podłużnej foremki (posmarowanej masłem i posypanej mąką).

Krok 9

Piec ok 1 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernik z bakaliami - dojrzewający - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernik z bakaliami - dojrzewający - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernik z bakaliami - dojrzewający - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernik z bakaliami - dojrzewający - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernik z bakaliami - dojrzewający - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernik z bakaliami - dojrzewający - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernik z bakaliami - dojrzewający - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej